Saturday, January 20, 2007

Donnie Darko (2001)

'' Why do you wear that stupid rabbit suit ?'' ρωταει ο Donnie τον Frank σε μια απο τις συναντησεις τους.. '' Why do you wear that stupid man suit ?'' απανταει ο Frank.. Μια απο τις ατακες της ταινιας που εχει γινει σλογκαν σε διαφορα φορουμ (το εχω δει και σε t-shirt) αφιερωμενα σε μια απο τις καλυτερες ταινιες των τελευταιων χρονων (προσωπικα ειναι απο τις αγαπημενες μου ταινιες ever). Ενας ευφυης, με ψυχολογικες διαταραχες, εφηβος ακουει μια φωνη στον υπνο του και ακολουθωντας την βλεπει μια μορφη που μοιαζει με κουνελι να τον προειδοποιει οτι ο κοσμος θα καταστραφει σε 28 μερες, 6 ωρες, 42 λεπτα και 12 δευτερολεπτα...
Η πρωτη λεξη που μου ερχεται στο μυαλο για αυτην την ταινια ειναι αλλοκοτη. Η ατμοσφαιρα που την διεπει μου δινει την αισθηση εκεινων των στιγμων οταν ξυπνας αποτομα και για λιγα δευτερολεπτα βρισκεσαι αναμεσα στην πραγματικοτητα και το ονειρο. Επισης σε αφηνει με πολλα ερωτηματα τα οποια ερμηνευονται με διαφορους τροπους, κατι το οποιο βρισκω απολυτα γοητευτικο (καπου διαβασα οτι το προσφατο director's cut που κυκλοφορησε προσπαθει να απαντησει καποια απο αυτα, πραγμα το οποιο αφαιρει σιγουρα απο την ταινια- προτιμηστε την κανονικη εκδοση). Αν μπειτε στο τριπακι του εργου θα το λατρεψετε, αλλα σε καθε περιπτωση θα δειτε μια παραγωγη πολυ πιο διαφορετικη και ενδιαφερουσα απο ο,τι εχουμε συνηθισει να βλεπουμε απο την αλλη πλευρα του Ατλαντικου.

2 comments:

qu said...

Παπαράδεκτε σου έστειλα μία κούτα Rio Mare γιατί απ’ότι φαίνεται οι τόνοι είναι πολύ ακριβοί στη Νορβηγία. Φιλάκια από Αθήνα.

antoine said...

Βάλε ένα Label στο ταινιάκι για να μπει σε κατηγορία