Sunday, January 7, 2007

Σπιρτόκουτο

Γουστάρω πολύ όταν από το πουθενά βλέπω ταινίες για τις οποίες δεν ξέρω τίποτα και τελικά πέτυχες τρίποντο μαμά.. Έτσι λοιπόν ένα ωραίο (βλέπε σάπιο) απόγευμα αντί να δω... τον τοίχο, είπα να ψάξω στο greek movies και πέτυχα αυτό το ταινιάκι που με άρπαξε από τα μούτρα. Το όλο στόρι διαδραματίζεται στους 4 τοίχους ενός τυπικού μικροαστικού νοικοκυριού στον Κορυδαλλό. Στο επίκεντρο ο φωνακλάς πατέρας που όμως έχει χάσει το παιχνίδι του ελέγχου (πάει το΄χασες το πάνω χέρι αγόρι μου..) και γενικά μια οικογένεια μπουρδέλο που όμως γουστάρουμε να βλέπουμε ως παραδοσιακοί ηδονοβλεψίες. Ο Ερρίκος Λίτσης (ποιος?) στον ρόλο του πατέρα δίνει ρέστα και θέτει υποψηφιότητα για μια θέση στην πινακοθήκη των cult ηρώων που αγαπάμε. Οι συνεχείς φωνές/καυγάδες/ένταση μπορεί να κουράζουν λίγο αλλά μπορεί και όχι....

Με λίγα λόγια επειδή βαρέθηκα να γράφω και δεν έχετε και τπτ καλύτερο να κάνετε στη ζωή σας, δείτε το. Τόσες και τόσες μαλακίες έχετε δει αυτό θα σας πειράξει??

1 comment:

antoine said...

Το είχα δει κάποτε παλιά, στο σαλόνι (απ' τα αλόνια στα σαλόνια) της φρεγάτας Ψαρά, τότε που υπηρετούσα τη μαμά πατρίδα, σε μια άσκηση ανοιχτά της Ικαρίας, ως τρίτος μηχανικός (ψιλοψαρώσατε όμως ε;). Top ταινιάκι. Κατακεραύνωση του μικροαστισμού στο full. Καινούριο. Δεν έχετε ξαναδεί τέτοιο ύφος. Προς γνώση και συμμόρφωση. Ο Οικονομίδης (σκηνοθέτης) έχει γυρίσει καινούριο ταινιάκι με τον ίδιο πρωταγωνιστή (ο Ερρίκος Λίτσης, γειά σου Ζούγα με τις ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ γνώσεις σου). Τίτλος: Με τη ψυχή στο στόμα. Στο ίδιο προκλητικό στυλ. Ψάχνει δυο χρόνια διανομή. Α ρε Ελλαδάρα, ποτέ δεν μας προδίδεις. Είσαι σταθερή αξία για φτύσιμο.