Monday, July 23, 2007

Transformers


More than meets the eye.....
Αυτό ήταν το σλόγκαν ενός κινουμένου σχεδίου στα μέσα της δεκαετίας του 80. ήταν η γέννηση ενός από τα πλέον δημοφιλή καρτούν με πολλές συνέχειες και μεταλλάξεις και πολλά εκατομμύρια δολάρια για την εταιρεία παιχνιδιών που αποφάσισε να τα προωθήσει στην αγορά, την Hasbro. Κάποια μέρα ένα πρωί (θα πετάξει το πούλι κτλ κτλ) η εν λόγω εταιρεία είπε μετά από 22 χρόνια να κάνει μια live action ταινία με τα παιχνίδια της σε νέα μορφή ώστε να πουλήσει τρελά ξανά. Όμως επειδή εκεί είναι αμερικα και όχι μπανανια, είπαν οι άνθρωποι να ρισκάρουν και να πλερώσουν και τεσπα να φέρουν άξια παλικάρια στην δημιουργία της ταινίας δηλαδή των Spielberg και Bay. Α ναι… επίσης είπαν να χώσουν τρελό χρήμα….

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να δεις την εν λόγω ταινία. Να αναλύσεις τα συν και τα πλην. Εγώ είχα παιχνίδια transformers και έπαιζα φανατικά. Όταν τελείωσε το έργο είχα μείνει με το στόμα ανοιχτό. Ουκ ολίγες φορές προσπαθούσα να σκεφτώ τι έβλεπα, αν ήταν αλήθεια , αν δηλαδή κάποιος κατάφερε να δημιουργήσει τα πλέον πειστικά ψηφιακά εφέ και να με πείσει ότι ναι αυτή την στιγμή ένα τεράστιο ρομπότ διαπερνά ένα λεωφορείο κάνοντας roller-skating και στην συνεχεία συγκρούεται με ένα άλλο τεράστιο ρομπότ και η ποιότητα των εφέ με κάνει να νομίζω ότι κάποιος τρελός στην παραγωγή έφτιαξε αληθινά ρομπότ κατά λάθος και δεν είναι εφε και μάλλον εκεί πήγαν τα λεφτά..

Η πλοκή. Η μάλλον η έλλειψης αυτής… Μου την σπάει τρελά όταν ακούω για έλλειψη πλοκής… Κανένα μα κανένα έργο δεν έχει έλλειψη πλοκής… Απλά σε κάποια η πλοκή βγάζει νόημα, σε αλλά δεν βγάζεις άκρη , σε κάποια είναι παιδικό παραμύθι και σε κάποια αλλά είναι τα άπαντα της θεωρίας του χάους με ολίγων Θεωρία μαύρης τρύπας και ψιλοκομμένο meaning of life. Εδώ η πλοκή είναι απλή… Και έτσι πρέπει να είναι… Ειδικά στο πρώτο μισό είναι σαν να σκηνοθετεί ο Spielberg και να βλέπουμε τον ΕΤ σε νέα έκδοση. Boy meets Camaro, then finds girl, but Camaro is cooler and you can have sex with it. Στα ενδιάμεσα αναλαμβάνει ο ορίτζιναλ γκάνγκστερ Bay και εκεί είναι που σου πέφτει το σαγόνι, μερικά ποπ κορν από το στόμα και μια παλιά μνήμη που είχες όταν τράκερνες τον πλαστικό Μεγκατρον με τον άλλο πλαστικό Οπτιμους Πραιμ και τα έβλεπες στην φαντασία σου όχι πλαστικά αλλά αληθινά να πέφτουν και να γκρεμίζουν σπίτια, όλο αυτό το πακέτο αναδύεται από τον βυθό της παιδικής σου μνήμης και δεν το πιστεύεις και προσπαθεί η κοπέλα σου να δει αν έχεις σφυγμό και τελικά έλεος τι στον που*** βλέπει χωρίς βυζιά, και έχει μείνει κάγκελο, για κάτσε να του κάνω γλύκες μπας και βγει από το κώμα. Συνέβη σε πολλούς γνωστούς μου αυτό το τελευταίο.

Πρέπει να το έχεις μέσα σου. Να έχεις φανταστεί τεραστία ρομπότ να κάνουν ρημαδιό μια πόλη. ΝΑ χαίρεσαι με εκρήξεις πυραύλους και τον γλυκό ήχο του οπλοπολυβόλου να κάνει ρατατατατατα και να μην αφήνει τίποτα όρθιο στο πέρασμα του. Αλλιώς δεν θα περάσεις καλά. Θα βαρεθείς λόγω διάρκειας, θα σου φανεί ψεύτικο, θα είσαι μικρού IQ αν έχεις πάει και περίμενες πιότητα.

Στα συν: Ο Σιας που είχε τρελό γέλιο , πιστεύει την πράσινη οθόνη και δείχνει γιατί ο Spielberg τον έχωσε να κάνει τον γιο του Indiana Jones στο 4. Η Μεγκαν, που αν δεν ξέρετε γιατί αξίζει δεν είστε καν γκέι μάλλον τυφλοί είστε (ακόμα και οι γκέι μπορούν να «νιώσουν ηλεκτρικό σοκ τις αλεπούς). Η αισχρή καταστροφή των πάντων κινούμενα και μη. Η πώρωση της μεταμόρφωσης και το holly shit που έρχεται 2 δεύτερα μετά. Οι μάχες που μόνο σαν του καρτούν δεν είναι.

Στα πλην: Τα κλασσικά Bayγραφημενα, αμερικανικές σημαίες , σούπερ γκέι αγάπη του στρατιώτη και του Στράτου ως μάτσο μαν γενικότερα, το passion του bumblebee που έγραψαν και στο chud.com, ο Τουρτούρο (όχι ξανά pls).

Εντζοι … εντ…. Γκουντbay μονότονοι…..

No comments: